Закарпаття: Завтра — сесія облради, а тому сьогодні засідала президія

У четвер, 24 лютого ц.р., відбулося засідання президії облради, яке провів голова обласної ради Іван Балога. Депутати детально проаналізували кожне із запропонованих до включення в порядок денний питань.
У ході роботи засідання члени президії погодили порядок денний сесії обласної ради. За основу взято питання, які були обговорені на засіданнях постійних комісій. Напередодні, депутати висловили понад 60 критичних зауважень до 15 проектів рішень. В основному пропозиції стосувалися змін до обласного бюджету на 2011 рік. Також на сесії планується розглянути ряд програм, зокрема: профілактики злочинності на території області, розвитку архівної справи, підвищення якості фахової підготовки та кваліфікації лікарів-стоматологів, лікарів-інтернів та студентів стоматологічного факультету УжНУ та інші. Передбачається, що на сесії буде подано звіт про виконання обласного бюджету та використання коштів резервного фонду у 2010 році.
Членів президії інформували начальник головного фінансового управління ОДА Петро Лазар, начальник Служби автомобільних доріг в Закарпатській області Василь Маркович, в.о. начальника головного управління економіки облдержадміністрації Василь Вовканич, начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Віктор Лукеча, начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області Андрій Погорєлов. В обговоренні допрацьованих матеріалів сесії активну участь взяли члени президії: Михайло Кічковський, Михайло Попович, Василь Брензович, Іван Бушко, Віктор Трикур, Іван Курах, Дмитро Андріюк, Чаба Пейтер, Дмитро Андріюк, Василь Ігнатко, Максим Хохлов та інші.
На засіданні вирішено внести до порядку денного сесії й звернення до ряду європейських дипломатичних установ з пропозицією відкриття генконсульств в нашому краї, а також звернення до відповідних відомств щодо можливості облаштування альтернативного залізничного переїзду в місті Свалява.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Закарпатської облради