Закарпаття: Нелегка робота міліціонерів вимагає постійно бути у чудовій фізичній формі (ФОТО)

Зокрема, вміти влучно стріляти, аби за необхідності дати достойний опір озброєному злочинцеві. А для цього міліціонер повинен регулярно вправлятися у стрільбі.

Цього тижня в тирі Ужгородського міського управління міліції за активного сприяння його начальника полковника міліції Івана Цьоки  відбулися традиційні змагання на першість апарату УМВС України в Закарпатській області зі стрільби з бойової зброї та турнір серед ветеранів ОВС.

Головним суддею змагань, у яких взяли участь 40 учасників, був капітан міліції Олександр Чурей з відділу професійної підготовки УМВС, а секретарем — його колега майор Андрій Даскалюк.

Переможці визначалися серед 14 команд. Всі учасники робили 10 залікових пострілів із пістолета Макарова в спортивну мішень.  У командному заліку перемогу святкували бійці спецпідрозділу «Беркут», котрі випередили карний розшук та «кадровиків». Друге та третє місця  відповідно посіли команди УКР та УКЗ УМВС. Причому «кадри» лише на одне очко випередили другу команду «Беркута»…

Не було рівних «беркутам» і в особистому заліку: їхній спортсмен Сергій Пилип-Нагорняк, інспектор з бойової та службової підготовки, вибив 87 очок зі ста можливих. Лише на одне очко менше (86) настріляв його колега Віктор Федоришин. Замкнув трійку лідерів із 80-ма очками ще один співробітник РМОП «Беркут» — Володимир Дуран. До слова, останній набрав однакову кількість балів разом із працівником УБОЗу Володимиром Галасником. А перемогу йому присудили за кращу влучність (більше попадань у «десятку»).

Чудову  підготовку у змаганнях серед ветеранів показав колишній «беркутівець» Олександр Вейкай, який поступився лише Івану Паньку, ветерану карного розшуку. Третє місце тут — за Іваном Бордаковим з УБОЗу.

Нагороджували переможців начальник Ужгородського МУ УМВС полковник міліції Іван Цьока та заступник начальника УКЗ УМВС полковник міліції Микола Юсковець.

Загалом високі результати  — у всіх  учасників змагань, але кращими уже вкотре виявилися бійці спецпідрозділу «Беркут», чим підтвердили свою високу професійну підготовку. Так тримати!

Володимир ПАВЛЮХ, ВЗГ УМВС України у Закрапатській області