Закарпаття: Митрополит Володимир відправив на Закарпатті літургію в жіночому монастирі у Сваляві

27 лютого, Предстоятель Української Православної Церкви очолив Божественну Літургію у Свято-Троїце-Кирило-Мефодіївському жіночому монастирі в Сваляві. Під час Літургії йому співслужили архієпископи: Хустський і Виноградівський Марк, Переяслав-Хмельницький Олександр, Мукачівський і Ужгородський Феодор, а також єпископ Городницький Олександр.

Як повідомили zakarpattya.net.ua  у прес-службі Мукачівської Православної єпархії, після прочитаного євангельського тексту Митрополит Володимир виголосив зворушливу проповідь на недільну євангельську тему страшного суду.

В кінці Божественної Літургії Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський від лиця духовенства та настоятельниці монастиря, ігумені Ніни, щиро подякував Блаженнішому Митрополиту Володимиру за ту любов і повагу з якою він приїжджає в наш боголюбивий край.

Свято-Троїце-Кирило-Мефодіївський жіночий монастир  розташований у мальовничому місці на околиці Сваляви і майже з усіх боків оточується невеликими, вкритими густими лісами, горами. Обитель є відносно молодою – перший камінь у монастирі був закладений у 1992 році, а його відкриття відбулося 1996 року. На сьогоднішній день тут несуть чернечий послух близько 30 черниць.

zakarpattya.net.ua