Закарпаття: Нічної пори у Мукачеві правоохоронці затримали давно розшукуваного “домушника”

У радянські часи квартирні злодії викрадали шуби, килими, кришталь. У 90-х — апаратуру, модний одяг, антикваріат. Сьогодні їхнім «трофеєм» зазвичай стають коштовності, документи, гроші. У всі часи люди по-різному захищали своє майно від непроханого гостя.
Зокрема, господарі встановлювали  найрізноманітніші замки, металеві грати, броньовані двері, сигналізації. Нині ж  популярними є камери зовнішнього спостереження. Та що робити, коли і до цих мініатюрних засобів захисту дотягується рука крадія?

На вулиці Духновича майже в самому центрі Мукачева близько другої години ночі з кафетерію  хтось зірвав  дві камери відеоспостереження (зафіксовано на цих же  пристроях).  Невдовзі  у поле зору працівників патрульної служби Мукачівського міськвідділу міліції потрапив молодий чоловік, який підозріло і навіть якось дивно  реагував на людей у формі, котрі патрулювали нічним містом. Тільки-но патрульні  підійшли до  мукачівця ближче, хлопець викинув з кишені куртки деякі речі і почав тікати. Наздогнавши  його, стражі порядку   з’ясували: він викинув  камери,  зірвані перед тим  з кафе. Одну викинув, а інша залишилась у його кишені. Свій вчинок хлопець не зумів  пояснити. Картав себе  також за те, що так старанно  майже  чотири  роки переховувався від  працівників міліції і тут попався на такій  дурничці.

Пізніше стало відомо,  що мукачівець був свого часу  судимий за розбій,  вчинений у 2007 році. Тоді  йому винесли  вирок  у вигляді позбавлення волі на  сім років. Свій строк він не «відсидів» і відповідно перебував у розшуку. Наразі проти затриманого  порушена  кримінальна справа. До речі, молодик пізніше, у  міліцейському кабінеті, намагався викрутитися і почав вигадувати, нібито  камери він знайшов, а не вкрав. Деталі справи з’ясує досудове слідство.

ВЗГ УМВС України у Закарпатській області