Закарпаття: Чопські митники виявили оборудку з кавою на 160 тисяч гривень

Чопською митницею вживаються заходи, спрямовані на сприяння розвитку підприємництва в Закарпатській області, спрощення та прискорення митних процедур тощо. Але це не означає безконтрольності при переміщенні через митний кордон України товарів.

Ось приклад. Не так давно, підприємцем, акредитованим в одному з підрозділів Чопської митниці, було ввезено з-за кордону понад 3,5 тони кави «Робусти» та «Арабіка» загальною вартістю майже 160 тисяч гривень. До митного оформлення були представлені документи, автентичність яких викликала у митників сумніви.

У результаті виконання комплексу аналітично-пошукових заходів, в тому числі з залученням можливостей правоохоронних та митних органів іноземних держав, а також експертних служб, було отримано беззаперечні докази того,  що надані митному органу документи слід кваліфікувати як отримані незаконним шляхом, а точніше – підробленими.

По факту протиправного переміщення в Україну кави, за ознаками статті 352 Митного кодексу України, запроваджено адміністративну справу, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net   у прес-службі Чопської митниці. І не зважаючи на те, що на даний час кава вже реалізована, в разі якщо суд визнає підприємця винним у вчиненні правопорушення, її вартість може бути стягнута у порядку, визначеному чинним законодавством.

zakarpatpost.net