Закарпаття: Місцеві рятувальники зустрілися в Ужгороді з колегами з польського Підкарпатського воєводства

В Ужгороді відбулася міжнародна зустріч за участю керівництва управління МНС України в Закарпатській області та Державної протипожежної охорони Підкарпатського воєводства Республіки Польща. Метою зустрічі було обговорення питань щодо реалізацією спільного проекту під назвою “Разом у захисті середовища. Об’єднана польсько-українська система подолання хімічно-екологічних загроз прикордоння Польщі і України (Підкарпатське воєводство і Закарпатська область)”.

В ході робочої зустрічі сторони обговорювали організаційні питання щодо закупівлі для обласного управління МНС рятувально-пожежного автомобіля, устаткування для проведення тренінгів з рятувально-медичної справи та гідравлічного устаткування. Не забули керівники територіальних органів цивільного захисту обговорити і питання підготовки до проведення футбольного чемпіонату Євро-2012.
Ще у лютому 2010 року було укладено Декларацію про співробітництво та взаємну допомогу між Підкарпатським воєводським комендантом Державної протипожежної охорони в Жешові та начальником Управління МНС в Закарпатській області та Угоду про співробітництво в рамках проекту призначеного для реалізації за рахунок Програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2007-2013 роки.

Впродовж 2010 року рятувальники Закарпаття та Підкарпатського воєводства працювали над самим проектом, який у листопаді минулого року був обраний з більш ніж понад 300 проектів, що подавалися до розгляду, та був схвалений для дофінасування Спільним Моніторинговим Комітетом Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2007-2013 роки, де сума співфінансування з боку Європейського Союзу складає 711 тисяч євро.

“За допомогою нашого партнера, на частину цих коштів ми збираємося закупити для Закарпаття пожежно-рятувальний автомобіль та гідравлічне устаткування. Також спільно з польськими колегами було прийнято рішення про проведення спеціалізованих тренінгів з використанням закупленого устаткування за медичним та хімічно-екологічним спрямуванням в рамках взаємодії з підготовки до Євро-2012”, – підсумовує результат міжнародної зустрічі Мирослав Щербей.

Протягом 2010 року обласне управління МНС активно продовжувало розвивати партнерські стосунки з країнами сусідами Закарпатської області – Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією, а також Австрійською Республікою, Республікою Сербія та Королівством Нідерландами.

Центр пропаганди ГУМНС України у Закарпатській області