Закарпаття: Навчальний посібник німецької мови міжгірчанина В.Ю.Маринця одержав схвальну оцінку фахівців

Відбулося засідання обласної методичної секції викладачів іноземних мов ПТНЗ під керівництвом Е.А. Канчій на тему “Нові підходи до викладання, оновлення цілей та змісту навчання іноземних мов у процесі розвитку комунікативної компетенції учнів”, яке проводилося на базі ВПУ-3 м. Мукачево.

Після відвідування відкритих уроків учасниками методсекції, де всю свою педагогічну майстерність проявили викладачі іноземних мов даного навчального закладу, відбувся “круглий стіл”, де було обговорено відкриті уроки, нові підходи до викладання та навчання іноземних мов, інші проблемні питання. Логічним завершенням засідання методичної секції стала презентація навчального посібника “Німецька мова за професійним спрямуванням. Розмовні формули. Приготування їжі та напоїв. Обслуговування гостей у ресторанах та готелях”, автором якого є активний громадський діяч нашого краю, директор Міжгірського професійного ліцею В.Ю. Маринець.

Потреба в появі такого типу навчального посібника визріла давно, адже підготовка кваліфікованих кадрів у сфері обслуговування та гостинності вкрай необхідні для розвитку зеленого туризму, який є пріоритетним напрямом розвитку нашого краю.

Хотілося б сказати, що у 2006 році вже вийшов перший підручник В.Ю. Маринця “Німецька мова для учнів ПТНЗ, кваліфікованих робітників і студентів”. Цим навчальним посібником мають змогу користуватися не тільки ліцеїсти Міжгірщини, а й студенти та викладачі інших професійних навчальних закладів області, зокрема ВПУ-3 м. Мукачево.

Присутні на методсекції викладачі висловили автору щиру подяку та схвальні відгуки за перший підручник, яким вони вже користуються в своїй щоденній роботі та з нетерпінням чекають на скору появу наступного.

Богдан КАПУЩАК,
викладач німецької мови професійного ліцею.
“Верховина” для mizgir.com.ua