За Україною закріпили кириличний домен .УКР

Міжнародна некомерційна організація ICANN, яка займається регулюванням питань, пов’язаних з доменними іменами, IP-адресами та іншими аспектами функціонування Інтернету, анонсувала завершення другого етапу на шляху України до запуску свого кириличного домену .укр.
Як повідомляє AIN.UA, за підсумками другого етапу Україні було виділено однойменне поєднання літер кириличного алфавіту – укр для використання як домену першого рівня. Видання уточнює, що саме доменне ім’я ще не делеговане, фактично здійснено лише броню поєднання букв.

За правилами ICANN, реєстрація доменів першого рівня, що складаються з літер нелатинських алфавітів, здійснюється в три етапи. На першому відбувається підготовка процедури після отримання заявки від країни і визначення організації, яка буде здійснювати делегування доменів всередині країни. На другому бронюється поєднання літер, а на третьому, який зараз потрібно пройти Україні, – здійснюється запуск домену.

Нагадаємо, 1 жовтня 2010 року в інтернеті з’явилися домени нового типу, так звані напівкириличні домени в зонах com.ua та kiev.ua. Вони містять у собі символи російської та української мови. Необхідність напівкириличних доменів виникла після того, як було припинено процес виділення Україні національного кириличного домену “.укр”. За першу ніч відкритої реєстрації в нових напівкириличних доменах kiev.ua і com.ua було зайнято близько двох з половиною тисяч нових імен.

korrespondent.net