Закарпатський футбол: Хто кого — Берегово чи Мукачево?

Зимова першість області вийшла на фінішну пряму. Залишилося провести фінальний поєдинок, в якому зустрінуться споконвічні суперники – ФК «Мукачево» – «Берегвідейк» Берегово. Хто з них кращий, дізнаємося вже в неділю.

Прийняти фінальний поєдинок зимової першості області мають бажання місто Мукачево, смт Кольчино (Мукачівський р-н) і с.Дідово (Берегівський р-н). Не виключено, що матч відбудеться на штучному майданчику готельно-ресторанного комплексу «Камелот». Остаточне рішення прийме Бюро ФФЗ.

А минулої неділі відбулися півфінальні матчі зимової першості, які пройшли на стадіоні СКА м.Мукачево.

27 лютого. Мукачево. Стадіон СКА. 700 глядачів

ФК «Мукачево» – «Севлюш» – 2:0

Голи: Олександр Пакош 42 хв., Роберт Давід 48 хв. – «Мукачево».

Попередження: Володимир Бабич, Михайло Карібов – «Мукачево».

Поле на армійському стадіоні було досить важким. Окремі ділянки були покриті льодом, але ці незручності аж ніяк не вплинули на перебіг подій у грі. Мукачівці більше володіли м’ячем, завдали більше ударів, створили більше небезпечних моментів, хоча це ніяк не вплинуло на результат матчу. У виноградівців було кілька чудових нагод забити м’яч у ворота суперників, але цього дня вони явно не дружили з фортуною. Щодо забитих м’ячів, то на них потрібно зупинитися окремо. Перший гол на «совісті» голкіпера «Севлюша» Віталія Гринишина, який на 42 хв. забув вийти на перехоплення м’яча після подачі штрафного. Такі подарунки Олександр Пакош не вибачає, тож виноградівцям довелося розпочати з центру поля. Другий гол став окрасою матчу. Роберт Давід на 48 хв. зльоту наніс невідпорний удар, і «Севлюш» вдруге розпочав із середини. Біля сімсот глядачів спостерігали за перебігом подій у півфінальному матчі команд «Мукачево» – «Севлюш», і ніхто з них не залишився розчарованим. Обидві команди чудово провели гру. Правда, трохи краще все ж виглядали мукачівці.

27 лютого. Мукачево. Ста-діон СКА. 800 глядачів

ФК «Метеор» – «Берегвідейк» – 0:3

Голи: Степан Гейці 4 хв., Михайло Реплюк 30 хв., Роман Піцур 54 хв. – «Берегвідейк».

Попередження: Володимир Лукашук, Михайло Гурка – «Берегвідейк», Олександр Кокан, Велі-заде Муртаза – «Метеор».

У цьому матчі тактично грамотніше зіграли берегівчани. Вони не дали можливості півзахисникам «Метеора» вільно приймати м’яч і розпочинати атаки. Уже в зародку більшість атак пістрялівців були заблоковані. По ходу матчу «Метеор» не зміг перебудувати гру, що, можливо, і стало причиною поразки. Крім того, пара центральних півзахисників берегівчан Лукашук – Реплюк повністю домінувала в центрі, а кожний з них може видати пас, із якого вразити ворота особливих зусиль не потрібно. Пістрялівці не боролися до останньої хвилини гри. У них були моменти для взяття воріт, але поспішність завадила метеорівцям досягти успіху. Заради справедливості треба сказати, що «Берегвідейк» дивився краще. Рахунок матчу відповідає перебігу подій на полі. На 4 хв. після удару молодого Степана Гейці берегівчани повели в рахунку. Наприкінці тайму Михайло Риплюк подвоїв рахунок у грі. Переможну крапку поставив новобранець берегівчан Роман Піцур, якого уболівальники пам’ятають із виступів за ужгородське «Закарпаття».

Фінал зимової першості відбудеться 6 березня. Хто здобуде перший приз нового сезону – Мукачево чи Берегово? Інтрига залишається.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ, “Спорт тайм”