Євро-2012: 1 березня міліція Закарпаття сіла за парти для вивчення англійської мови

Як відомо, у 2012 році в Україні та Польщі пройде фінальна частина чемпіонату Європи з футболу. Частина матчів відбудеться в Польщі, решта–на українських стадіонах у великих містах.

На Закарпатті великих футбольних баталій не передбачено, проте саме через наш край хлине потік іноземних футбольних уболівальників. Серед інших представників органів влади гостей обслуговуватиме й міліція. А для того, щоб допомогти людині, її слід вислухати, а отже–зрозуміти. Загальновизнаною мовою міжнаціонального спілкування в Європі вважається англійська, тож українські міліціонери повинні її вивчити.

У вівторок, 1 березня, в закарпатській міліції відбулося перше навчання з вивчення англійської мови. Перед присутніми в залі представниками різних міліцейських служб виступив заступник начальника УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Василь Буковчаник, який розповів про організацію самого навчання.

Для вивчення англійської мови відібрали 280 кращих закарпатських правоохоронців, з яких 60 уже вільно володіють нею. Навчання відбуватиметься за прискореною методикою, заняття проходитимуть в УМВС та міськрайорганах щовівторка та щоп’ятниці. А додатково працівники самостійно вивчатимуть англійську у вільний від роботи час.

Перший навчальний урок провела  старший викладач Ужгородського національного університету Олеся Стойка. Міліціонерам було запропоновано перший ознайомлюючий тест, який складався з  17-ти завдань. Не всім присутнім, звісно, він виявився під силу, проте кілька офіцерів продемонстрували  непогане володіння англійською.

Як наголосила Олеся Стойка, багатонаціональне Закарпаття багате різними мовами, до якої тепер додасться й англійська. Вона вважається другою за чисельністю мовою в світі, поступаючись лише китайській. Англійською розмовляють понад мільярд землян, з яких для 600 мільйонів вона є другою рідною мовою.

Знання іноземних умов возвеличує людину, підніме воно й статус української міліції, запевнила викладач. Іноземну мову вивчити можна. Головне–мати для цього бажання.

Володимир ПАВЛЮХ, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області