Керівники Закарпаття видали розпорядження про святкування 72-ї річниці проголошення Карпатської України

Голови Закарпатської ОДА та обласної ради Олександр Ледида та Іван Балога видали спільне розпорядження «Про відзначення в області 72-ї річниці проголошення Карпатської України».
15 березня ц.р. в Ужгороді планується покладання квітів до пам’ятника Президенту Карпатської України, Герою України Августину Волошину. Цього ж дня біля пам’ятного знаку Січовим стрільцям на Красному полі, поблизу Хуста відбудеться мітинг-реквієм.

У рамках відзначення річниці у березні в м. Хуст проводитиметься ІІІ відкритий обласний фестиваль-конкурс стрілецької пісні “Красне поле”.

У школах та вищих навчальних закладах краю будуть організовані тематичні лекції, виховні години, засідання за круглим столом, науково-теоретичні конференції, спрямовані на виховання в учнів і студентів патріотизму, поваги до героїчних сторінок минулого, шанобливого ставлення до карпатських січовиків.

А у бібліотеках області передбачаються книжково-ілюстративні виставки, приурочені 72-ій річниці величі і трагедії Карпатської України. Відповідно – у музеї будуть відкриті тематичні експозиції.

Прес-служба Закарпатської обласної ради