Ужгород: Влада заборонить розширення житла за рахунок горищ — тимчасово!

Рішення про це прийняли на засіданні виконкому в середу 2 березня. За словами Віктора Трикура, заступника міського голови Ужгорода, в нашому місті постійно виникають проблеми через розширення житлових приміщень за рахунок горищ у багатоповерхових будинках.
По-перше, роботи із реконструкції подекуди проводяться із порушенням відповідних норм, що призводить до спотворення зовнішнього вигляду будинку. Особливої актуальності ця проблема набуває саме в історичній частині міста. Про це зауважив як головний архітектор Ужгорода Олександр Шеба, так і Віктор Погорєлов.

По-друге, між мешканцями будинків виникають спори з приводу права на використання площі горищ, які потім вирішуються у судовому порядку. Як не дивно, але такі ситуації часто виникають вже після підписання відповідних погоджень (для розширення необхідна згода сусідів).

Для того, щоб не допустити виникнення подібних проблем у майбутньому, на засіданні виконкому Віктор Трикур запропонував ввести тимчасовий мораторій на розширення площі житлових приміщень за рахунок горищ. Діятиме він від до того моменту, коли головним архітектором буде розроблене спеціальне положення, у якому буде вміщена інформація про умови та норми, за якими здійснюватиметься розширення площі. Стосуватиметься це в першу чергу будинків, розташованих в історичній частині міста.

Пропозицію підтримали всі члени виконкому, тож найближчим часом особам, які запланували розширитися за рахунок горища будинку доведеться задовольнитися наявною площею жилих приміщень.

Шехтер Андрій,ВЗП