Закарпаття: Чому скорочують підрозділи митного оформлення на Чопській митниці?

Для створення максимально комфортних умов для суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності Закарпаття та приведення митної інфраструктури до євростандартів, Чопською митницею проведено оптимізацію та удосконалення структури підрозділів митного оформлення, розташованих в містах Рахів, Хуст, Міжгір’я, Свалява, Перечин та смт.Великій Бичків. 
Зазначені заходи зумовлені процесом реформування митної системи Держмитслужбою України і проведено на підставі результатів аналізу завантаженості підрозділів митного оформлення, а також ефективності їх діяльності, зокрема щодо виконання фінансових завдань з перерахування податків та зборів до Державного бюджету. До прикладу, в деяких підрозділах оформлялося за добу лише від двох до п’яти вантажних митних декларацій.
 
Крім того, вони були розташовані у місцях прибуття автотранспорту та складах тимчасового зберігання, непристосованих для забезпечення належної організації митного оформлення та виконання контрольних процедур. Тож, за рахунок скорочення вказаних підрозділів збільшено штатну чисельність основних відділів та секторів митного оформлення, розташованих у містах Ужгород, Мукачево, Чоп, Берегово, Виноградово та Тячів.
 
Це забезпечить зменшення витрат часу на митне оформлення вантажів та транспортних засобів, підвищить його якісний рівень, повідомили  zakarpatpost.net  у прес-службі Чопської митниці.

zakarpatpost.net