Закарпаття: Правоохоронці Мукачівщини та Іршавщини показують підліткам фільми про шкоду наркотиків

Співробітники міліції  тісно співпрацюють з навчальними закладами краю, проводячи з школярами  різні заходи,  спрямовані вберегти дітей у майбутньому від необдуманих вчинків, що межують з криміналом.  За кожним навчальним закладом закріплено  працівника правоохоронних органів.

Особлива увага приділяється профілактиці наркоманії. І саме із закликом протистояти небезпечній хворобі цього  століття «Скажи наркотикам – НІ!» звернулись начальник кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського міськвідділу УМВС  майор  Олександр   Корчнявий  та інші працівники цього підрозділу до учнівської молоді району в документальному фільмі профілактичного змісту. Підліткам демонстрували   цей  фільм, у якому яскраво відображено те, що трапляється з людьми після вживання наркотиків. Цей наочний приклад не залишив майже нікого байдужим. Пояснюючи   і наводячи приклади з життя, можна досягти позитивних результатів, переконані стражі порядку. Тому головна мета таких зустрічей – пояснити молоді,  що життя —  прекрасне й без наркотиків. Потрібно лишень  визначити правильні цілі й докласти зусиль для їх досягнення.

Перегляд такого  документального кіно влаштували і   працівники  відділу кримінальної міліції у справах дітей Іршавського РВ УМВС капітан  Мирослав Рішко та  лейтенант  Юрій Саварин  у багатьох  навчальних закладах Іршавщини.  При цьому правоохоронці  провели з вихованцями  цих шкіл відповідну бесіду, наголосивши, що  наркоманія перешкоджає самовдосконаленню, навчанню, досить часто  є причиною злочинності.  Згаданий фільм, сподіваються працівники міліції,  допоможе підростаючому поколінню усвідомити: гонитва  за «кайфом» скорочує життя.  Після перегляду кіно учні почули  коментарі лікарів, осіб, котрі  вже не перший рік  —  на голці та інших.

А під час обговорення   правоохоронці звернули увагу  учнів, що  людям, які починають приймати  наркотики, потім нелегко  відмовитись від цієї  згубної звички.  У  наркомана виникає психічна та фізіологічна залежність, він мріє тільки  про те, як здобути нову дозу. Потяг до наркотиків не зникає за одну  мить.

Марія ЛЯХ, Мукачівський РВ УМВС
Віта ГОРЗОВ, Іршавський РВ УМВС України в Закарпатській області