Закарпаття: У селі Імстичево зі злочинністю бореться жінка-капітан

Дільничним у селі Імстичиво Іршавського району працює капітан міліції Неля Звонар.
Нещодавно  молодий «шериф» звітувала про виконану роботу  перед жителями населеного пункту, який вона обслуговує. Такі звіти працівників служби ДІМ вже стали традиційними. Цього разу на зустріч з дільничним прийшли приватні підприємці, представники освіти, актив села, а також колеги капітана Звонар з Іршавського РВ УМВС, зокрема  заступник начальник райвідділу майор міліції Василь Половка і  начальник СДІМ цього підрозділу  підполковник Ярослав Тодавчич.

Сьогодні нікого  не здивуєш тим, що жінки все частіше опановують чоловічі професії, тож жінка в міліції  — також не дивина. Неля Звонар сама висловила бажання працювати дільничним інспектором. На посаді «шерифа» вона вже понад два роки.

У криміногенному плані Імстичево — не дуже складне, але клопотів вистачає. Як і на інших дільницях, тут також є свої раніше судимі громадяни,  сімейні бешкетники, особи, котрі зловживають спиртним. Нерідко дільничній доводиться розглядати звернення, які не зовсім лежать у площині міліцейської діяльності.

Окрім цього, усі  культурно-масові заходи,  футбольні матчі або релігійні свята не обходяться без контролю з боку міліції. Приємно, що у правоохоронця налагоджена співпраця з керівництвом села. Разом з сільським головою вона часто відвідує неблагополучні сім’ї. А ще Неля Звонар є частим  гостем   Імстичівської спеціалізованої школи-інтернату, де навчаються сироти,  напівсироти, діти-інваліди.

На зустрічі з дільничним інспектором актив села розглянув низку наболілих питань, зокрема громадськість вирішила переглянути графік роботи кафе та барів, які знаходяться у центрі села, провести роз’яснювальну роботу з власниками щодо продажу спиртного та тютюнових виробів неповнолітнім. Пізніше селяни мали нагоду побувати на особистому  прийомі у заступника начальника райвідділу майора міліції Василя Половки. За всіма зверненнями міліцейський очільник обіцяв провести  перевірку. Громадськість Імстичева на завершення подякувала капітану міліції Нелі Звонар  за співпрацю. Звісно, не обійшлось без побажань та пропозицій щодо роботи міліції загалом.

Віта ГОРЗОВ, Іршавський РВ УМВС України в Закарпатській області