Закарпаття: В Іршаві презентували книжку Андрія Савки про розвиток футболу на Приборжавщині

В Іршаві в будинку дитячої творчості відбулася презентація книжки Андрія Савки “Спортивні сторінки Іршавщини. Футбол”.  Це третя книжка Андрія Андрійовича. Присвячена вона найпопулярнішому виду спорту – футболу.

Автор зібрав унікальні дані про зародження футболу на Іршавщині, про здобутки кожного населеного пункту району, про кращих футболістів, тренерів і арбітрів, про тих яскравих особистостей, завдяки яким футбол у районі прогресував.

У книзі понад 150 фотографій із сімейних архівів, які  розповідають про наше минуле, друзів молодості, чесних і порядних людей, через яких Україна  пізнала цей благодатний край.
А. Савко подає біографії найкращих футболістів нашого краю – Віктора Пасульки, Івана Гецка, Івана Леднея, Івана Шопи, Сергія Глеби, Федора Капустея, Михайла Ловски, Івана Улинця, Юрія Соломки, Івана Квака, Сергія Гозди, Миколи Фанти, Станіслава Сухана.

У книзі згадані майже всі, хто  доклав зусилля для становлення та подальшого росту футболу в районі. Вона – це пам’ять про  розбудову футболу, пам’ять про тих, хто продовжував футбольні традиції, про тих, хто прославив  наш край  далеко за його межами.

Із виходом книжки Андрія Савка прийшли привітати голова райдержадміністрації Віктор Феєр, радник голови районної ради Петро Король, суддя республіканської категорії Василь Попович, голова районної федерації футболу Олександр Манойленко, Іршавський міський голова Степан Бобик, палкі прихильники футболу Іван Палінчак, Василь Павлище, Михайло Ісак, голова асоціації спортивних журналістів Закарпаття Василь Гаджега та багато ін.

Іршавська райдержадміністрація