Засновник Вконтакте не збирається продавати своє дітище

Павєл Дуров, засновник соціальної мережі Вконтакте, опублікував вчора на сайті roem.ru свою заяву, в якій розповів про те, хто володіє акціями компанії та спростував різноманітні чутки.

Пост під назвою “ВКонтакте — независимая компания” зібрав велику кількість коментарів і переглядів та на деякий час повалив сайт roem.ru від сплеску трафіку.

Дуров почав з того, що російський холдинг Mail.ru Group (колишній DST) володіє 32,5% акцій Вконтакте, є міноритарним акціонером, і не може впливати на політику соцмережі.

Контрольний пакет акцій Вконтакте належить її засновникам, і Дуров попросив не спекулювати на цій темі, зазначивши, що його проект не є власністю Mail.ru Group, а є незалежною компанією.

“Чутки про те, що Mail.ru Group знаходиться в процесі переговорів щодо покупки Вконтакте, не відповідають дійсності”, — сказав Дуров.

Він також додав, що Вконтакте ні за яких умов не увійде до складу Mail.ru Group.

Засновник Вконтакте висловив задоволення тим фактом, що соціальна мережа має незалежну політику і її засновники можуть самостійно управляти компанією.

Кількість користувачів Вконтакте на даний момент становить понад 93 млн, це найпопулярніша соціальна мережа в Україні, Росії та кількох інших країнах на теренах СНД.

watcher.com.ua