Українці п’ють не більше, ніж німці

Головний нарколог Міністерства охорони здоров’я дав відповідь на статистику, оприлюднену німецькими журналістами, згідно з якою українці вживають найбільше алкоголю серед європейців.

Головний нарколог Міністерства охорони здоров’я Анатолій Вієвський спростовує інформацію про те, що українці вживають найбільше алкоголю серед європейців.

“Ми є країною середньо-високого рівня вживання алкоголю. Це приблизно 12 літрів на душу населення. Німеччина має практично такий самий рівень споживання”, – сказав він в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.

“Останніми роками немає ніякого зростання алкогольних показників. Вони знаходяться останні 5 років приблизно на одному рівні. Але відбуваються структурні зміни серед споживачів і у споживанні – зростає кількість алкогольних напоїв, які вживаються дітьми”, – додав Вієвський.

За його словами, більше 70% перших вживань алкоголю дітьми – це вживання, які відбулися з дозволу батьків.

“Це дуже поганий показник. В Європі є ще країни, де 60%. Але ми тут, на жаль, серед європейських лідерів, які просто не розуміють, що дозвіл батьків – це індульгенція по суті для того, щоб вживати алкоголь будь-де і надалі”, – зазначив головний нарколог.

Як відомо, німецькі журналісти нещодавно оприлюднили статистику, згідно з якою українці вживають найбільше алкоголю серед європейців.

У статті, зокрема, йшлося про те, що майже 100% школярів Вінниці у віці від 14 до 16 років щодня вживають алкоголь і палять.

tsn.ua