Закарпаття: Третя сесія Мукачівської районної ради розглянула 40 питань порядку денного

У п’ятницю, 4 лютого, під час засідання третьої сесії Мукачівської районної ради шостого скликання районні депутати обговорили та затвердили близько 40 питань порядку денного. Кожне з них було розглянуто та детально вивчене на засіданнях постійних комісій та президіях, то ж у ході сесії особливих зауважень до їх змісту у представників депутатського корпусу не виникало.
Начальник управління економіки райдержадміністрації Ігор Яворський доповів про виконання бюджетних програм, які діяли в районі упродовж 2010 року. Зокрема, торік за рахунок коштів місцевого бюджету фінансувалося двадцять сім районних програм. Для їх реалізації використано 2 470 359 грн. За ці кошти надавалась адресна допомога малозабезпеченим та соціально незахищеним верствам населення, фінансова підтримка статутної діяльності громадських та ветеранських організацій. Також здійснені заходи зі зміцнення матеріальної бази навчальних закладів, підтримки обдарованих дітей, покращення навчально-методичного забезпечення закладів освіти, організовані спортивні змагання для молоді.

Відповідно до програми «Власний дім» у минулому році надано 51 громадянину району кредити для газифікації житлових будинків та здійснення будівництва на загальну суму шістсот дев’яносто тисяч гривень.

Чимало вдалося зробити для медичної галузі району за рахунок функціонування Програми зміцнення матеріально-технічного забезпечення закладів охорони здоров’я району. Закуплено комп’ютерні діагностичні установки, стоматологічне обладнання, електрокардіографи, повітряні стерилізатори, лабораторні центрифуги, холодильники, бінокулярні мікроскопи на загальну вартість сімсот сорок 50 тис. гривень.

Затвердили депутати й районні програми, які діятимуть упродовж 2011 року. Зокрема, за словами голови Мукачівської районної ради Івана Михайла цього- річ у районі функціонуватиме п’ятдесят програм, направлених на розв’язання соціально-економічних проблем.

Чимало запитань у районних депутатів та сільських і селищних голів виникло на адресу першого заступника ПАТ «Закарпатгаз» Павла Нагірного, який прийняв участь у роботі засідання сесії на запрошення районного керівництва. Зокрема, активна дискусія виникла на рахунок проведення кампанії із перевірки правильності встановлення газового обладнання в приватних будинках та багатоповерхівках, яка розпочалася в районі філією ВАТ «Закарпатгаз». За словами Павла Нагірного, такі рейди запроваджені на виконання доручень Кабінету Міністрів України з метою запобігання надзвичайних ситуацій, пов’язаних з експлуатацією газових приладів. Адже останнім часом почастішали випадки, коли через самовільно встановлені газові прилади трапляються пожежі, в яких гинуть люди.

Однак, з боку районних депутатів лунали нарікання, що під час таких перевірок виникає чимало проблемних питань, особливо у випадках, коли встановлені газові прилади не відповідають технічним умовам. Задля уникнення конфліктних ситуацій, рішенням сесії запропоновано до таких кампаній залучати сільських і селищних голів та депутатів.

Також чимало зауважень було з приводу якості та подачі газу, використання газу за встановленими лімітами громадянами пільгової категорії, врегулювання питання із газопроводами, що знаходяться у комунальній власності, вартості робіт, пов’язаних із узаконенням газових приладів тощо.

Про це повідомили у прес-службі Мукачівської РДА.

Інтернет-видання “Панорама Мукачева”