Чиновники цього року отримали понад 12 мільйонів гривень хабарів

В МВС наголосили: загальна сума отриманих хабарів чиновниками перевищила 126 мільйонів, а розмір середнього хабара становить 177 тисяч гривень. Найбільш поширеним з корупційних злочинів в Україні залишається хабарництво.

В нинішньому році на хабарах “погоріли” високі посадові особи Черкаської, Київської, Тернопільської, Донецької та ряду інших областей, розповів на брифінгу тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС Едуард Федосов.

“Загальна сума отриманих хабарів 126 млн 200 тис. грн, а розмір середнього хабара становить 177 тис. грн”, – повідомив Федосов. Він також поінформував, що найбільша сума хабара, яку вимагали зловмисники, становить 8 млн грн.

За словами Федосова, близько 30-40% справ про хабарництво вже знаходяться в суді.

Зазначимо, нещодавно Організація економічної співпраці та розвитку піддала критиці новий український антикорупційній законодавчий пакет, де немає чіткого визначення “хабара”.

У доповіді наголошується, що Україна й досі не зробила жодного кроку на цьому шляху, адже, зокрема, антикорупційний пакет законів до цього часу так і не набув чинності.

Нагадаємо, напередодні Верховна рада приступила до розгляду понад 370-ти статей антикорупційного президентського законопроекту.

tsn.ua