Закарпатському коньяку прийдеться міняти назву

Кордони місцевості, в якій допускається виробництво коньяку, технологія виробництва і сама назва “Коньяк” суворо визначені, регламентовані і закріплені численними законодавчими актами.

Своєю назвою “коньяк” зобов’язаний невеликому містечку Коньяк (Cognac), розташованому в регіоні Пуату – Шаранта, департаменту Шаранта, Франція. З околицями і самим містом Коньяк і пов’язана поява цього алкогольного напою. Саме у цьому регіоні ідеальне поєднання кількості сонячних і дощовитих днів, для того, щоб робити найкращі коньяки у світі.

Географічні кордони місцевості, в якій допускається виробництво коньяку, технологія виробництва і сама назва “Коньяк” суворо визначені, регламентовані і закріплені численними законодавчими актами. Коньяк є споконвічно французькою назвою.

Римляни називали місто Conniacum, пізніше назва спростилася до Коньяк. В середні віки через Коньяк проходив один з паломницьких шляхів у Сантьяго-де-Компостела.

Саме в цьому містечку, в замку Валуа, 12 вересня 1494 року народився Франсуа Ангулемський (майбутній король Франциск I). Він подарував рідному місту право торгувати сіллю, що видобувається на узбережжі в Ла-Рошель, вгору по річці, що привело до розвитку міста, а пізніше і до його перетворення на центр виробництва коньяку. Його царювання ознаменоване тривалими війнами в Європі і розквітом французького Відродження.

Нині промисловість міста більшою мірою орієнтована на виробництво коньяку і супутніх товарів.

У місті та його околицях існує понад 600 коньячних будинків, у тому числі і найвідоміші: Hennessy, Martell, Rémy Martin, Camus і Otard.

tsn.ua