Закарпаття: Митники та прикордонники виявили контрабанду 200 тис. пачок сигарет вартістю понад 3,6 млн. грн.

…Під час проведення спільних оперативних заходів на одному з автошляхів митники затримали автомобіль «Камаз» під керуванням громадянина України. Під час огляду транспортного засобу в кузові автомобіля та причепа виявлено вантаж цигарок «Classіc» іноземного виробництва без марок акцизного податку України в кількості 200 тис. пачок без будь-яких товаросупровідних документів. Відсутність акцизних марок свідчіть про ввезення таких тютюнових виробів на територію України незаконним шляхом.
Відповідно до ст. 1 Указу Президента України від 12.07.1995, № 609/95 “Про марки акцизного збору на алкогольні напої та тютюнові вироби” алкогольні напої та тютюнові вироби, які виробляються в Україні, а також такі, що імпортуються в Україну, позначаються марками акцизного збору. Операції (зберігання, транспортування, реалізація) з алкогольними напоями та тютюновими виробами в Україні, крім випадків переміщення алкогольних напоїв та тютюнових виробів транзитом через територію України, здійснюються лише за умови, якщо такі напої та вироби позначені марками акцизного збору.

Таким чином громадянин перевозив вантаж тютюнових виробів, який раніше ввезено на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю невстановленою особою.

Складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 353 Митного кодексу України. Предмети правопорушення вилучені.

Державна митна служба України