Ужгород: Народний художник Василь Скакандій презентував виставку до свого 70-річчя

У четвер, 10 березня у картинній галереї «Ужгород» відкрилась ювілейна виставка народного художника України Василя Скакандія, присвячена його славному ювілею – 70-річчю.
Творчість ювіляра – це світ алегорій, сформованих життям, світ образів, які виросли з легенд та казок, світ емоційного переживання кольору, виявлений в акварельних імпровізаціях.

Василь Юлійович Скакандій народився 4 березня 1941 року в смт Середнє, що на Ужгородщині. У 1965 році закінчив графічний факультет Київського державного художнього інституту. Його педагогами були – В.Касіян, І. Селіванов, Г. Якутович. З 1968 р. – член Національної Спілки художників України. У 1990 році йому присвоєно звання Заслужений художник України. Василь Юлійович – лауреат обласної комсомольської премії ім. Д. Вакарова (1969), лауреат Республіканської комсомольської премії ім. М. Островського (1970), лауреат обласної премії ім. Й. Бокшая та А.Ерделі в галузі образотворчого мистецтва.

З ювілеєм митця вітали голова обласної ради Іван Балога, голова обласної державної адміністрації Олександр Ледида та ще чимало гостей.

Вітаючи іменинника зі святом, Іван Балога зазначив, що у особі майстра пензля Закарпаття має відданого та люблячого сина, життя якого присвячене служінню цій прекрасній землі.

Після теплих вітань керівництво області нагородило ювіляра спільною відзнакою обласної ради та обласної державної адміністрації нагрудним знаком «За розвиток регіону».

Прес-служба обласної ради