Закарпаття: На Державному кордоні затримали українця та румуна з сигаретною контрабандою

10 березня близько 06 години ранку в міжнародному пункті пропуску «Дякове» на україно-румунському кордоні Мукачівського прикордонного загону, було затримано 43-річного громадянина Румунії, водія легкового автомобіля.
Під час здійснення огляду транспортного засобу в пустотілому просторі заднього бамперу його авто було виявлено 60 пачок прихованих цигарок марки «VICEROY» вітчизняного виробництва.

Доступ до прихованих сигарет став можливий після демонтажу заднього бамперу.

У зв’язку з тим, що громадянин Румунії контрабандний товар намагався незаконно вивезти використовуючи конструктивні особливості свого автомобіля – легковий автомобіль «Фольксваген» було вилучено разом із цигарками.

Загальна вартість затриманої контрабанди становила – близько 109 тис. грн;

Цього ж дня близько 10 години в міжнародному пункті пропуску «Вилок» на україно-угорському кордоні при виїзді з України у 58-річного громадянина України в конструктивних особливостях легкового автомобіля «Фольксваген Пассат» під час здійснення огляду транспортного засобу було виявлено прихованих 50 пачок цигарок «Прилуки особливі» та 49 пачок цигарок «NEXT». Виявлені цигарки були виявлені під декоративним покриттям підлоги автомобіля зі сторони передніх сидінь водія та пасажира.

Як і в першому випадку легковий автомобіль «Фольксваген Пасат» було вилучено разом із цигарками.

Загальна вартість затриманої контрабанди становила – близько 70 тис. грн;

Загалом за минулу добу в міжнародних пунктах пропуску на ділянці Мукачівського прикордонного загону було затримано товарів прихованих від прикордонно – митного контролю на загальну суму близько 222 тис. грн.

Дані два вилучених легкових автомобіля, як засоби для незаконного переміщення товарів через державний кордон було передано представникам митниці.

Едуард Стеблюк, прес-секретар начальника Мукачівського прикордонного загону