Закарпаття: В УжНУ відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України

Нещодавно на базі кафедри комп’ютерних систем та мереж інженерно-технічного факультету Ужгородського національного університету відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Закарпатського обласного територіального відділення Малої академії наук України у відділенні «Комп’ютерні науки», в якому взяли участь 25 учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Закарпаття.
Визначення переможців проходило у два етапи: заочний конкурс (написання контрольної роботи з базової дисципліни) та очний конкурс (захист науково-дослідницької роботи). Для відділення «Ком’ютерні науки» базовою дисципліною є математика. Всі подані на конкурс роботи були розподілені за 6 секціями:

– комп’ютерні системи та мережі;

– безпека інформаційних та телекомунікаційних систем;

– технології програмування;

– інформаційні системи, бази даних та системи штучного інтелекту;

– Internet-технології та WEB дизайн;

– мультимедійні системи, навчальні та ігрові програми.

По завершенню конкурсу компетентне журі визначило переможців у кожній із вищеперерахованих секцій та рекомендувало для участі у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт п’ятьох учнів.

Довідка: Мала академія наук України – загальнодержавний науково-громадський проект, спрямований на пошук, підтримку, сприяння творчому розвитку обдарованих, здібних до наукової діяльності учнів, школярів, студентів. Пройшовши кількарічну підготовку кращі учні Малої академії беруть участь у щорічному загальнонаціональному конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, який проходить в три етапи (район, область, фінал у Києві). Як сам конкурс, так і вся діяльність Малої академії структурована за 10 науковими відділеннями, що включають в себе 56 секцій за майже всіма науковими напрямками.

Прес-служба УжНУ за інформацією кафедри комп’ютерних систем та мереж ІТФ