Ужгород: Працівники мерії назбирали 20 кубометрів сміття

На першому цього сезону ужгородському суботнику працівники міської ради прибрали набережну Ужа від пішохідного мосту і до Падіюну, а також Поштову площу, альпінарій, скверик біля СБУ та кілька вулиць центру. Спільними зусиллями за сприяння хорошої погоди і доброго настрою зібрали близько 20 кубометрів сміття.

Ініціатива повернути в побут краян так званий «санітарний день» належить обласній владі, ужгородська ж управа радо підтримала цю ідею і влаштувала суботник. Приклад того, що про чистоту міста слід дбати усім разом, показала, як і годиться, міська влада – працівники мерії, озброївшись рукавицями та мішками, а дехто – й віниками, лопатами та граблями, узялися за роботу. Дружньо працювали всі, не виключаючи заступників міського голови (сам мер цього дня у відрядженні) і керівників управлінь.

Як розповідає один з працівників мерії Олександр Пуглик, його відділ запасся десятьма 60-літровими мішками для сміття, і їх 5 людям вистачило лише на півтора години роботи. Усього ж на відтинку набережної від транспортного мосту до Падіюну зібрали не менше півсотні мішків непотребу. Ініціативу, каже молодий спеціаліст, вітає. На його думку, користь від такого проведення часу – не просто те, що на набережній стало помітно чистіше. Є надія, що такі акції сприятимуть тому, аби городяни більш відповідально ставидися до порядку в Ужгороді.

Як інформує заступник міського голови Віталій Семаль, до роботи на суботнику залучилися близько 200 людей – це працівники міськради. Звісно, задіяні і комунальники та 5 одиниць техніки «Агроміксу» та КШЕПу. Прогноз щодо кількості зібраного сміття був 15 кубометрів. Утім, «план» перевиконали – сміття було не менше 20 «кубів», як комунальники підсумували після завантаження зібраного сміття. Свій доробок у суботник внесли також і освітяни – працівники Падіюну прибирали свою територію та частину набережної, долучилися і школи.

Перший заступник Ужгородського міського голови Віктор Трикур, який координував міський суботник, та й сам не обійшовся без робочих рукавиць, наголошує: акція перша, але не остання. Адже чистота міста – спільна справа і щоденна робота.

Початок громадським акціям цієї весни покладено, є сподівання, що залучиться ширше коло ужгородців, і якщо 12 березня працівники мерії подбали передовсім про праву частину набережної Ужа – від пішохідного мосту і до Падіюну, то наступного разу було б чудово, якби колективи установ і організацій міста привели до ладу не лише власні території, але й прибрали інший берег. Звісно, є й надія, що прибрані ділянки менш «натхненно» засмічуватимуться, тим паче, що за останні місяці набережна загалом набула набагато охайнішого вигляду, позбувшись багаторічних чагарників. У кожному разі, подібні громадські прибирання триватимуть. Так, депутати міськради і молодіжні організації міста вже заявили про намір провести весняний суботник у парку «Під замком» – повідомили газеті «НЕДІЛЯ» у прес-службі міської ради.

nedilya.at.ua