Японія в паніці: метереологи прогнозують нові потужні землетруси

У найближчі три доби Японія може відчути нові підземні удари магнітудою не нижче 7,0. Як вважають експерти національного метеорологічного управління, ймовірність такого розвитку подій складає 70 відсотків.

За їхніми даними, велика частина землетрусів, які протягом вже двох діб трясуть Японію, мають свої осередки в Тихому океані на схід від північно-східного узбережжя острова Хонсю в зоні довжиною 500 км і шириною 200 км.

Виходячи з наявного досвіду спостереження, експерти зробили висновок, що подібні нинішньому землетрусу супроводжуються тривалими серіями підземних поштовхів.

За останні дві доби в Японії зафіксовано вже понад 300 землетрусів магнітудою від 3,0 до 9,0.

Те, що відбулося в п’ятницю землетрус магнітудою 8,9 на північному сході Японії визнано національним метеорологічним агентством найсильнішим за всю історію спостережень.

Число жертв руйнівного землетрусу і цунамі в Японії перевищила тисячу осіб. Проте спостерігачі не сумніваються, що понад 10 тисяч загиблих в результаті землетрусівбуде тільки в одній японській префектурі Міягі, яка найбільше постраждала від стихійного лиха.

tsn.ua