Віктор Русин: На Закарпатті кількість убивств зменшилась на 22%, розбійних нападів — на 17 %

Начальник УМВС України у Закарпатській області Віктор Русин дав в Ужгороді прес-конференцію, у ході якої поінформував журналістів обласних і всеукраїнських ЗМІ про роботу міліції гірського краю упродовж 2010-го та січня-лютого 2011 року.

Головний міліціонер Закарпаття Віктор Русин представив журналістам нового начальника відділу зв’язків із ЗМІ та громадськістю УМВС України у Закарпатській області — Ганну Іванівну Валюк,  заслуженого журналіста україни (попереднє місце  роботи — Закарпатська обласна державна телерадіокомпанія).

Щодо роботи закарпатської міліції в окреслений вище період часу, то в ній є як позитивні, так і певні негативні результати, зауважив Віктор Русин. Зокрема, минулоріч на 12% зросла кількість заяв і повідомлень про вчинені злочини, на 21% зросла реєстрація злочинів. Особливо хвилює правоохоронців зростання кількості крадіжок, але разом з тим зменшилась кількість убивств (на 22%) та розбійних нападів (на 17 %).

За січень-лютий 2011 року у регіоні скоєно 5 убивств — всі розкриті, з початку року зареєстровано 5 розбійних нападів (залишається нерозкритим лише напад на валютника в Іршаві) проти 10-ти у 2010 році.

За перші 2 місяці ц.р. в області зареєстровано 42 квартирні крадіжки проти 96-ти у минулому році: їх зменшення пов’язано з тим, що у 2010 році закарпатська міліція ліквідувала кілька ОЗГ, які “працювали” у цій “сфері”, повідомив Віктор Русин. Окрім того, зареєстровано 12 незаконних заволодінь транспортними засобами.

На автошляхах гірського краю у січні-лютому ц.р. зафіксовано 10 ДТП зі смертельними наслідками проти минулорічних 15-ти.

Начальник УМВС України у Закарпатській області Віктор Русин вичерпно відповів також на запитання журналістів.