Закарпаття: В Ужгородському прес-клубі презентували Центр неформальної освіти “PANNONIA”

В Ужгородському прес-клубі відбулася презентація центру неформальної освіти «Pannonia». Напрямками навчальних програм стануть мови, туризм та психологія. А також цікаві тренінги та навчання, наприклад, мистецтво приготування кави чи мистецтво вживання вина.
Голова напрямку “Туризм” освітнього центру “Pannonia”, завідуючий кафедри туризму УжНУ Федір Шандор розповів про завдання центру та про напрями, за якими можна буде тут навчатися. Центр буде пропонувати своїм студентам англійську, угорську та німецьку мови, з березня починають проводитися курси екскурсоводів, а з початку квітня – тренінги психологічного спрямування.

Керівниці напрямку “Психологія” Евеліна Сіра та Людмила Балецька розробили цілісну програму семінарів з позитивної психотерапії на рік, яка орієнтована на розвиток особистої психологічної культури та вирішення індивідуальних соціальних проблем. Також будуть проводитися індивідуальні консультації і тренінги (якісне спілкування та вирішення конфліктів). Як розповіла Л. Балецька, одне із завдань фахівців центру — розвивати психологічну культуру міста та допомагати ужгородцям психологічними консультаціями. У центрі сформують бібліотеку психологічної літератури та електронних матеріалів.

Директор освітнього центру “Pannonia” Анна Бованенко
повідомила, що створюватимуться групи як і для дорослих, так і для дітей. Великою перевагою є маленька група (до 7 осіб) та спеціально виділені в структурі навчання клуби-спілкування, де студенти зможуть застосовувати свої знання на практиці. Центр першим на Закарпатті підписав прямий договір про підготовку та здачу іспитів TOEFL та IELTS з освітнім центром Grade (м.Київ).

А. Бованенко пояснила, що “неформальна” освіта передбачає наявність спеціально розробленої програми та особистих методів та методик. Наприклад, на мовних курсах триватимуть цікаві вечори, практикуватиметься “занурення” у мовне середовище тощо.

Федір Шандор сказав: “Вперше в Закарпатті ми розробили програми навчання та сертифікації гідів-перекладачів, які будуть дуже актуальні напередодні EURO-2012. Також враховуючи величезну кількість фестивалів в області та значний досвід їх проведення — як позитивний, так і негативний — ми розробили систему тренінгів по event-туризму. Хотілося б, щоб кількість переросла в якість”.

Адреса центру в м. Ужгороді: вул. Корятовича, 31.

Pannonia.in