Тимошенко передала у ГПУ заяву про фальшування показника інфляції за 2010 рік

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко передала Генеральній прокуратурі України заяву про злочин щодо фальшування показника інфляції за 2010 рік.
“Зараз віддаю ГПУ заяву про злочин щодо фальшування показника інфляції за 2010 рік. Цю справу завершимо вже при новому генпрокурорі”, — написала Тимошенко у своєму мікроблозі на Twitter.

У свою чергу, прес-служба БЮТ заявила, що у 2010 році цінове навантаження на сімейні бюджети переважної більшості українців зросло не на 9, а на 42%.

“Саме в таких параметрах має відбуватися ініційоване у Верховній Раді парламентською фракцією “БЮТ-Батьківщина” збільшення зарплат і пенсій. Подібна індексація давно передбачена законом”, — йдеться у повідомленні.

“Однак уряд Януковича-Азарова навмисне фальсифікує показники інфляції – зрозуміло, що у бік зниження. Робиться це для того, щоб надурити людей, здійснюючи фіктивну індексацію замість реальної”, – зазначили у “Батьківщині”.

Також, у “Батьківщині”, співставивши інфляцію із розміром середньомісячної номінальної заробітної плати у відповідному періоді, встановили, що у грудні 2009 року частка продовольчого кошику складала 32,3%, а у грудні 2010 року — вже 57,3% середньої зарплати.

УНІАН