Український парламент може провалити пенсійну реформу

Парламент може провалити голосування за пенсійну реформу. За словами голови Верховної Ради Володимира Литвина, урядового законопроекту у порядку денному на сесійний тиждень нема.
“Будемо спочатку вести консультації і шукати узгоджені позиції, бо ви прекрасно розумієте, якщо цей законопроект буде провалено – це викличе негативну реакцію, у суспільстві не буде негативної реакції, а з боку Міжнародного валютного фонду буде негативна реакція”, – каже голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

В опозиції ж тішаться: не виграли війну, зате виграли бій. Мовляв, завдяки їхньому галасу влада тепер вагається. Хоча й визнають, що ці вагання нічого не означають.

“Більшість має можливість сьогодні включати будь-які питання будь-якої миті, тому “нє вєрьтє ушам своїм”. Цей законопроект може бути внесений миттю будь-коли для того, щоб, знаєте, не нагнітати обстановку зайвий раз, коли подивилися, наприклад, на четвер. До четверга можна ж підігрівати температуру, тому не дивуйтеся, якщо раптом цей законопроект з’явиться”, – каже голова фракції “БЮТ-Батьківщина” Іван Кириленко.

Раніше, як відомо, “соціальний” віце-прем’єр Сергій Тігіпко заявляв, що вже за місяць реформа вступить у дію, а з травня почнуть підвищувати пенсійний вік для жінок.