Закарпаття: Стартував обласний етап Всеукраїнського конкурсу “Кращий державний службовець 2011 року”

У понеділок, 14 березня, заступник голови Закарпатської ОДА Іван Качур провів нараду з начальниками структурних підрозділів облдержадміністрації з питань проведення І туру Всеукраїнського конкурсу “Кращий державний службовець”.

До відома учасників довели розпорядження голови облдержадміністрації про організацію  конкурсу з підвищення кваліфікації держслужбовців в рамках щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець 2011 року».  Метою конкурсу є виявлення та заохочення найбільш професійно підготовлених державних службовців, які успішно та ініціативно виконують службові обов’язки, мають організаторські здібності, створення умов для їх кар’єрного зростання.  Оргкомітет з організації та проведення І туру конкурсу в обласній державній адміністрації, вже провів перше засідання на якому було затверджено план роботи. Конкурс проводиться в три тури у двох номінаціях: кращий керівник та кращий спеціаліст. У березні-квітні відбудеться перший тур, у травні-червні – другий, у вересні-жовтні – третій, заключний тур.

Начальник відділу кадрової роботи обласної державної адміністрації Валерія Чернєцова звернула увагу керівників структурних підрозділів на основних вимогах до конкурсантів. У конкурсі можуть брати участь державні службовці, які займають посади ІІ –VІІ категорій і мають стаж державної служби. Так, для номінації «Кращий керівник» –  не менше п’яти років, з них на керівних посадах – не менше двох. Для номінації «Кращий спеціаліст» загальний стаж державної служби має бути не меншим за два роки. У конкурсі можуть брати участь державні службовці, які не мають дисциплінарних стягнень.

Начальник Управління державної служби Головдержслужби України в Закарпатській області Василь Попадинець наголосив, що конкурс відбувається у рамках підвищення кваліфікації держслужбовців. Перемога у конкурсі дає право на вступ поза конкурсом до Академії державного управління, також заяви переможців першочергово розглядаються для стажування за кордоном.
– Основне, щоб ми всі зрозуміли – це наш конкурс і ми повинні провести його не «для галочки», а на належному рівні. Потрібно обрати найдостойніших, які представлять нашу область на всеукраїнському рівні, – наголосив Іван Качур.

Прес-центр Закарпатської ОДА