Ужгород: Смолоскипною ходою в Ужгороді місцевий КУН вшанував оборонців Карпатської України

З нагоди 72-ї річниці проголошення Карпатської України Закарпатська обласна організація Конгресу Українських Націоналістів разом з іншими партіями та громадськими організаціями пройшли зі смолоскипами вулицями міста Ужгорода.

Таким чином націоналісти вшанували борців за волю України Закарпатського краю. Під час акції були покладені квіти до пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину та до могил стрільців Карпатської Січі.

Хода розпочалась від будинку Просвіти на вулиці Гренджі-Донського й завершилась панахидою на цвинтарі по вулиці Капушанській. Панахиду за загиблими героями провели панотці УПЦ КП.

Учасники ходи, а їх було близько ста осіб, вигукували гасла “Будапешт – покайся!”, “Майбутнє України належить українцям!”, “Слава Карпатській Січі!”, “Україна понад усе!”, “Бандера, Шухевич, Волошин – наші герої!”, “Лібералам та глобалізаторам – ганьба!”.

За словами голови Закарпатського КУН Олександра Сачка, мешканці Ужгорода активно підтримували гасла націоналістів. “В цей день угорська громада відзначала свою революцію і міліції в центрі Ужгорода було дуже багато, – зазначає Олександр Сачко. – Проте нашу ходу зупинити не вдалось”.

Велике враження на учасників акції справив виступ бандуриста Василя Литвина. Виступаючі наголошували на необхідності залучення свідомої української молоді до політичного та громадського життя Закарпаття.

Прес-служба Закарпатської ОО КУН