З японської АЕС “Фукусіма-1” евакуювали весь персонал

Японська влада в середу, 16 березня, повністю призупинила роботи на АЕС “Фукусіма-1”, евакуювавши зі станції весь персонал.

За словами, генерального секретаря уряду Японії Юкіо Едано, на АЕС через підвищений рівень радіації більше неможливо виконувати ніякі роботи.

У ніч на середу в результаті серії вибухів і пожеж на реакторах станції, радіаційний фон поблизу “Фукусіма-1” досяг значення 10 мілізіверт на годину, після чого знизився до 3,4 мілізіверта на годину.

ЗМІ також повідомили про стовп густого білого диму, який піднімається над четвертим енергоблоком станції “Фукусіма-1”.

Едано у свою чергу заявив, що викид пари спостерігається на другому реакторі.

Генсек японського уряду не виключив можливість того, що Японія запросить допомогу армії США для подолання кризової ситуації на атомних станціях у країні.

Раніше в компанії Tokyo Electric Power (TEPCO), яка управляє АЕС “Фукусіма-1”, заявили, що 70 відсотків стрижнів в першому реакторі і 33 відсотки стрижнів в другому реакторі “Фукусіма-1” було пошкоджено через поломку системи охолодження, викликаної землетрусом 11 березня. Також у TEPCO не виключили переходу речовини в реакторах станції до критичного стану.

Нагадаємо, на четвертому енергоблоці “Фукусіми-1” у ніч на середу, 16 березня, знову спалахнула пожежа. Вона виникла в зовнішньому корпусі захисної оболонки реактора.

За матеріалами ТСН