Закарпаття: Петру Решку бутси на гвіздок вішати зарано…

На початку березня 40-річний ювілей святкував відомий на Закарпатті футболіст Петро Решко.
Народився Петро Решко в Ужгороді 3 березня 1971 року. Найулюбленішим видом спорту, скільки себе пам’ятає, був футбол. Премудростям гри здібного юнака вчили добре відомі тренери Юрій Чирков, Степан Войтко, Степан Сербайло, Олександр Філіп, Юрій Бажов. Виступав у складі збірної області. Завершував навчання у Львівському спортінтернаті під керівництвом Ярослава Дмитрасевича. У 1989 році здібного юнака запрошено до вінницької «Ниви», у складі якого Петро Решко проводить майже три сезони.

Саме тут і відбулося становлення його як гравця. Керманич вінницької «Ниви» Ігор Татаулін завжди добре відкликався про технічного півзахисника і пропонував підписати довготривалий контракт, але ужгородець прийняв пропозицію «Закарпаття», і з 1991 року вже виходив на поле у футболці ужгородської команди. Майже 5 років Петро Решко віддав рідній команді, але травми не дозволили технічному гравцеві повністю розкрити свій потенціал. Петро Решко був лідером команди «Закарпаття» тих років. Суперники не церемонились із технічним гравцем, і наприкінці 1995 року один із кращих гравців команди змушений був завершити кар’єру професійного гравця.

Відразу після виступів за ФК «Закарпаття» Петро Решко отримав пропозицію продовжити свою трудову діяльність на Чопській митниці. Ще по інерції зіграв кілька сезонів за команди Угорщини, а також Перечина та В.Лучок. Із 1996 року – граючий тренер збірної команди Чопської митниці. Під керівництвом граючого тренера чопські митники щорічно успішно виступають у першості Державної митної служби з міні-футболу, де часто стають призерами змагань. Силу митників відчувають і команди міста Ужгорода. Щорічно підопічні Петра Решка виграють по 3-4 турніри з міні-футболу в Ужгороді

У свої 40 років Петро Решко – основний гравець команди. Його майстерність і талант продовжує надихати значно молодших колег на заняття цим видом спорту. Футбол Чопської митниці має свою багату історію. Значний внесок у її написання за останні 15 років по праву належить саме Петру Решку.

Шановний Петре Володимировичу! Футбольна громадськість області, вболівальники футболу вітають Вас із Днем народження. Здоров’я, успіхів, наснаги на благо футболу Закарпаття. Хай ця гра приносить Вам радість, а сім’я підтримує і надихає на нові досягнення.

“Спорт Тайм”