Закарпатське ВДАІ: Правила дорожнього руху повинні пам’ятати як дорослі, так і діти

…«Грайся тільки на подвір’ї..!», «..будь уважним переходячи вулицю..!», «бережи себе..», «..йди тільки на зелене світло..!»,…. – слухаючи ці щоденні настанови батьків, а думками будучи вже на вулиці, дітвора не замислюється над їх важливістю. Не сприймає їх серйозність. В голові лунає тільки прагнення звільнитися від контролю дорослих, а також від установлених ними правил і порядків.

Думка, що увесь світ підкорюється тільки тобі, іноді може призвести до серйозних неприємностей. Дуже часто безтурботна дитяча реальність, разом з цими настановами, не усвідомлює що діти для батьків це в першу чергу їхні надії і сподівання, їхнє майбутнє. А якщо ці надії і сподівання страждають або, не дай Боже, гинуть, тоді одразу втрачається сенс життя.
Як не крути, наше сьогодення важко уявити без автомобілів. Хоч вони набагато полегшують наше буття, але тим самим несуть із собою величезну небезпеку для життя. Зараз, коли на дворі наступає весна, малеча як най швидше прагне закинути шкільний портфель та разом з вірними друзями помчати у вир програвання дорослих ролей. Саме тепер існує найбільший ризик стати жертвою «дорожніх обставин».
Тому, дорогі наші діти, будьте дуже уважними виходячи в «світ вуличного, дорожнього руху». Прислухайтесь до порад старших !!
Пам’ятайте! Порушник Правил дорожнього руху не тільки наражає на небезпеку себе, а й ставить під загрозу життя інших людей!

В. Попович, Т. Горянка, м.Ужгород