Закарпаття: Проти мера Ужгорода розпочалася масована інформаційна «атака»

Останнім часом в певних ЗМІ з’явилися низки повідомлень стосовно проблем з чистотою та облаштуванням обласного центру. Вулиці міста і його «больові точки» роздивляються немов під мікроскопом – так, нібито уперше помітили стихійні сміттєзвалища, порослі багаторічними чагарниками узбіччя та відсутність на дорогах люків, багато яких зникли кілька літ тому…

Міська влада вдячна журналістам за таку посилену увагу і небайдужість до проблем Ужгорода. Але масованість та тенденційність цих публікацій виглядає дещо дивно, адже акцентовані проблеми в місті – далеко не нові. Водночас, міська влада всі негаразди, на яких наголошують у своїх повідомленням ЗМІ, тримає на контролі. А також звітує – міське господарство отримали від попередників подекуди у просто катастрофічному стані. Робота триває, але при всіх зусиллях і намірах нова міська команда, та й комунальні служби міста – усе ж не чарівники.

Цього тижня, уповні розуміючи ситуацію, яка є в обласному центрі, міський голова знову виніс на виконком робочі питання щодо дотримання благоустрою в Ужгороді. На засіданні прийнято низку рішень, котрі продовжують курс міської влади, спрямований на приведення міста до ладу. Зокрема, продовжать демонтаж самовільно встановлених тимчасових споруд, впорядковуватимуть стан справ із зовнішньою рекламою тощо. Зрозуміло, триватиме щоденне прибирання – тими силами й із залученням тих ресурсів, які наявні в міському господарстві.

Загалом же, щодо благоустрою Ужгорода є чимало проблемних питань, які утруднюють роботу і зле позначаються на обличчі обласного центру. І це не лише недосконала робота комунальних служб, а й недотримання правил благоустрою підприємствами і мешканцями міста. Турбує також й те, чому Ужгороду не виділяються кошти на утримання доріг через субвенції з держбюджету.

Міський голова Віктор Погорєлов наголошує: міська влада бачить все, що відбувається в Ужгороді, і працює над наведенням порядку. Так, цей процес приносить не настільки швидкі плоди, як хотілося б, проблемних місць в Ужгороді чимало, але результати є, і вони помітні. “Ряд тенденційних матеріалів у тих ЗМІ, які мають певний стосунок до колишнього міського голови Сергія Ратушняка  – це, звісно, очікуване явище. Дивує інше – масована інформаційна «атака» на місто засобів масової інформації, котрі підконтрольні голові ОДА. Таке враження, що ці ЗМІ змагаються між собою в паплюженні обличчя обласного центру. Відтак позиція обласної влади щодо ставлення до влади міської є незрозумілою”, – каже Віктор Погорєлов. Який, до речі, в особистій розмові чув від Олександра Ледиди схвальні відгуки про позитивні зрушення в Ужгороді.

У мерії акцентують: ця реакція на інформаційну лавину про буцімто занедбаний Ужгород – перша і остання. Прес-секретар Ужгородського міського голови Алла Хаятова в коментарі Інтернет-виданню zakarpatpost.net  наголосила: у майбутньому міська влада не коментуватиме кампанії, спрямовані на дискредитацію роботи міських служб, а просто продовжуватиме – щоденно і ретельно – працювати над наведенням ладу в Ужгороді.

Водночас прес-служба міської ради готова надати усім охочим як фотографії, так і адреси найпроблемніших місць обласного центру. В мерії відкриті до критики, до всіх конструктивних зауважень і пропозицій, але акцентують: увагу приділятимуть тим, котрі спрямовані не на умисну дискредитацію роботи міської влади, а на сприяння у вирішенні проблем Ужгорода й ужгородців, – йдеться у коментарі прес-служби Ужгородської міської ради.

zakarpatpost.net