Закарпаття: Ціну на маршрутки в Ужгороді визначить фахова комісія

Нині ужгородці їздять на маршрутках за 1 гривню 75 копійок. Нагадаємо: взимку вартість проїзду становила 2 гривні, але міською владою було узгоджено з перевізниками зниження ціни (депутатська комісія Ужгородської міської ради визначила, що встановлені ціни на перевезення перевищують нормативні), і з 1 лютого ужгородці платять за проїзд менше.

За ініціативою депутатської комісії міськради у складі   Віктора Щадея, Івана Волошина, Ростислава Буланова, Костянтина Дацюка і Богдана Андріїва було винесено на розгляд сесії міської ради встановлення тарифів у розмірі 1.75 гривні, і відтак подано на затвердження виконавчого комітету. Альтернативною стала винесена Асоціацією перевізників пропозиція ціни в 2.50 гривні, яку аргументували подорожчанням пального.

Ужгородський міський голова до виконкому доручив Управлінню економіки і підприємництва вивчити справу. Після розгляду відповідний відділ тарифів пропонує залишити ціну на тому рівні, який був визначений восени (2 гривні) через значне підняття цін на паливно-мастильні матеріали.

На пропозицію міського голови для прийняття остаточного рішення й узгодження ціни міськвиконком вирішив створити фахову комісію, яка б і визначила тариф на проїзд в ужгородських маршрутках.

Тим часом домовленість з перевізниками про ціну в 1.75 гривні за проїзд діє до 1 квітня, – повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net у прес-службі Ужгородської міськради.

zakarpatpost.net