Закарпаття: Офіційний рівень безробіття у прикордонному Чопі складає 1,7 %

За статистичними даними Міграційний рух населення по м. Чоп за всіма потоками за 2010 рік був таким: до нашого міста прибуло 188 осіб, вибуло 123 особи , що говорить про те, що населення міста збільшилося на 65 осіб.
Рух населення для міста є звичним явищем, так як Чоп є прикордонним містом. Тому, в місті частіше всього спостерігається внутрішня міграція, а саме, переміщення населення в межах країни, між її регіонами, населеними пунктами. Так, внутрішньо регіональна міграція по місту за 2010 рік була наступною: прибуло – 90 осіб , з них вибуло – 59, залишилося 31 особа. Міжрегіональна міграція за 2010 рік також, була позитивною для міста, так як 95 осіб прибуло, вибуло 60, залишилося 35 осіб.

Міждержавна міграція по м. Чоп за 2010 рік була наступною: до міста прибуло 3 особи, вибуло 4 особи, що призвело до зменшення населення -1 особа. Якщо, розглядати по країнам, то картина по місту слалася наступною: із країн СНГ до нас прибуло 2 особи, а з далекого зарубіжжя прибула 1 особа, вибуло 4 особи, що говорить про те, що 3 особи емігрувало.

За статистичними даними чисельність наявного населення по м. Чоп станом на 01.01.2011рік складає 8,9 тис. населення, працездатного населення складає – 5,2 тис.

За даними РЦЗ на обліку в службу зайнятості на протязі січень – лютий, з урахуванням громадян , які звернулися в минулому році перебуває 90 осіб, працевлаштовано – 18 осіб, вільних робочих місць на кінець лютого – 28.

Так, офіційний рівень безробіття по м. Чоп складає 1,7 %.

Для повної занятості населення по м. Чоп потребується створення у всіх сферах економіки додаткових приблизно 105 робочих місць, це при збереженні існуючих місць.

Портал Чопської міськради