Закарпаття: У пункті пропуску “Тиса” митники не пропустили за кордон 124 поштові марки та книгу 1925 року видання

Нещодавно в зону митного контролю пункту пропуску «Тиса» прибув легковий автомобіль, яким за кордон виїжджав громадянин Німеччини. Для проходження формальностей на кордоні водій обрав зону спрощеного митного контролю і тим самим фактично задекларував відсутність предметів, що обмежені до вивезення за межі України.

Разом з тим, при проведенні огляду салону легковика, серед належних іноземцю особистих речей, митники виявили 124 поштові марки різних років випуску та книгу Das Buch Leidenschaft, видану німецькою мовою у 1925 році.
Слід зауважити, що згідно встановленого Кабінетом Міністрів України порядку, для переміщення з території України предметів старовини, витворів мистецтва, культурних та історичних цінностей, необхідно отримати у відповідному підрозділі Міністерства культури та мистецтв України свідоцтво на право їх вивезення за кордон. Такого свідоцтва іноземець не мав.
За фактом порушення встановленого порядку оформлення в зонах спрощеного контролю в частині недекларування предметів, вивезення за кордон України яких потребує дотримання спеціальних правил, за ознаками статті 339 Митного кодексу, митники запровадили адміністративну справу, а марки та книгу – вилучили.

Прес-служба Чопської митниці