Закарпаття: Ужгородський міський голова оголосив місячник благоустрою

Міський голова видав розпорядження, згідно з яким 21 березня в Ужгороді починається місячник благоустрою. Першим пунктом у розпорядженні наказано керівникам житлово-комунальних підприємств міста провести закріплені (прилеглі) території в належний санітарний стан та виконати їх благоустрій. Також керівникам установ освіти, культури та медичних закладів слід розробити конкретні спрямовані на благоустрій заходи, план яких подати у головне управління міського господарства.

Власне, передбачено залучити до прибирання та благоустрою усіх. Міська влада наголошує – під час місячника благоустрою підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності, приватним підприємцям, громадянам слід провести комплекс робіт з озеленення, збору та вивезення відходів із власної і закріпленої (прилеглої) території, – йдеться у розпорядженні. Як і належить, посилену увагу прибиранню приділяють саме навесні, за закарпатськими традиціями – перед Великоднем.

Частину першочергових завдань комунальникам міський голова роздав цієї п’ятниці – під час традиційного об’їзду Ужгорода разом зі службами, котрі забезпечують життєдіяльність міста. Утім, деякі завдання наказано виконати іще цих вихідних – як, до прикладу прибрати певні засмічені ділянки. Вкотре Віктор Погорєлов наголосив на «вертикальному смітті» – рясних оголошеннях на електричних опорах, деревах і парканах, боротьба з яким має тривати.

Відповідні служби отримали й вказівку поспілкуватися з керівниками певних установ і власниками ділянок, до прикладу, на вулицях Загорській і Закарпатській, аби вони тримали своє господарство в порядку. А власникам павільйонів близь переходу кордону зі Словаччиною дадуть кілька днів, аби привели до ладу свої МАФи, інакше розмова буде жорсткішою, і вже йтиметься й про дозволи на розміщення та торгівлю. Під час місячника благоустрою посилену увагу отримає й вулиця Університетська, – повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net у прес-службі Ужгородської міської ради.

zakarpatpost.net