Закарпаття: У Малораковецькій школі на Іршавщині уже сім років працює загін «Зелений патруль»

Невід’ємною складовою навчально-виховного процесу є взаємозв’язок школи з іншими організаційними структурами. Саме до таких структур належать і правоохоронні органи, підтримка яких для сучасної школи – важлива та необхідна.

Певним досвідом такої співпраці можуть поділитися вихованці та педагогічний колектив Малораковецької загальноосвітньої школи, що в Іршавському районі Закарпатської області. На базі цієї сільської школи ось уже сім років поспіль функціонує загін «Зелений патруль». Нещодавно члени цього загону побували на прийомі у в.о.начальника Іршавського РВ УМВС підполковника міліції Володимира Лізанця та його заступника майора міліції Василя Половки.

Учні розповіли про свою діяльність, пов’язану з охороною навколишнього середовища. Свою боротьбу з «мародерами» лісу «патрульні» ведуть не один рік. Однак не всі питання вдається позитивно вирішити, тому члени загону звернулись по допомогу до силових структур.

Правоохоронці з свого боку запропонували створити першу на Іршавщині учнівську організацію, яка надаватиме допомогу дільничним інспекторам міліції. Разом з сільським активом, керівництвом школи та загону учасники зібрання підтримали пропозицію видати членам «Зеленого патруля» відповідні посвідчення, які нещодавно вручили учням представники Іршавського РВ УМВС.

Після урочистостей члени «Зеленого патруля» разом з міліціонерами розробили план спільних заходів для збереження правопорядку під час проведення у школі різних культурно-масових заходів, а також з контролю за вирубуванням лісових насаджень, збереженням чистоти довкілля.

Водночас вчитель історії Л.Яцканич запросила гостей з Іршавського РВ УМВС на відкритий урок у десятому класі на тему: «Судова влада та правоохоронні органи України».

Така співпраця необхідна як вихованцям та педагогам навчальних закладів, так і стражам порядку, оскільки вона дає змогу налаштовувати підростаюче покоління на необхідність дотримуватись чинного законодавства.

ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

zakarpatpost.net