До Ужгорода завітав Еміліо Остін (Buddha Stretch) — хореограф Майкла Джексона та стрічки “Люди у чорному”

18 березня до Ужгорода завітав Еміліо Остін, більш відомий в професійних колах як Buddha Stretch. Цей 43-річний танцівник стоїть у витоків танцювального стилю хіп хоп та саме йому належать хореографічні постановки до стрічки «Люди в чорному» з Віллом Смітом в головній ролі. Втім, головним своїм професійним досягенням Будда вважає саме роботу над танцем до легендарного відео Майкла Джексона «Remember the time».
Візит іменитого хореографа-постановника до обласного центру Закарпаття став можливим через те, що Студія Сучасного Танцю «БЛІЦ» входить до міжнародної асоціації Hip Hop International, що дає змогу колективу контактувати з кращими світовими танцівниками.
Ужгород – це шосте українське місто, яке з майстер класами відвідав Будда Стретч. Спілкуючись з журналістами, хореограф висловив своє сприйняття хореографії: «Майстер клас – це лише ознайомлення, введення в той чи інший хореографічний напрямок. Кожен танцюрист має сам працювати над вдосконаленням свого особистого стилю та відточувати свою індивідуальність самостійно. Я завжди кажу учням – ти маєш просто рухатися. Ти танцюєш, тому що любиш музику. Всі стилі танцю взаємопов’язані. Починаєш вивчати один – поступово опануєш і решту».
Танцівникам ССТ «БЛІЦ» протягом двох годин маестро показував базові рухи хіп хопу та наголошував, що головне у цьому жанрі – не стільки чітко їх повторювати, скільки схопити саму манеру виконання. На питання ужгородських танцівників, з ким зі світових зірок Будді було працювати найскладніше, хореограф відповів, що з Мераєю Кері – виконавиця виступає наживо, тож танець ставити треба такий, щоб у співачки не збивалося дихання. Найбільш захопливою своєю роботою Будда Стретч вважає  постановку для Майкла Джексона. За словами хореографа, це стало здійсненням його найбільшої мрії. «Танець до відео Remember the time треба було адаптувати під пластику Майкла. Він прагнув, щоб кожен рух відтворював біт, щоб хореографія була органічним продовженням музики» – поділився постановник.
Не зважаючи на неабиякий досвід та очевидні досягнення, іменитий хореограф розповів, що як і кожен викладач, постійно вчиться у своїх студентів та сприймає спілкування з учнями як повноцінний обмін інформацією.

Вікторія Рижова, KARPATNEWS.in.ua
Фото Миколи Романовського