Закарпаття: Крайове керівництво привітало працівників і ветеранів СБУ зі святом

У вівторок, 22 березня, в Ужгороді відбулись урочисті збори та святковий концерт з нагоди Дня Служби безпеки України. Привітали працівників служби й представники обласної влади – заступник голови облради Андрій Сербайло та заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик, міські голови Ужгорода Віктор Погорєлов та Мукачева Золтан Лендєл та інші.

Начальник управління СБУ в Закарпатській області Василь Ситар розповів про досягнення служби. Зокрема, він повідомив, що у 2010-2011 рр. за матеріалами служби до державного бюджету та державного сектору економіки повернуто близько 8,7 млн. грн. Нейтралізовано 3 канали незаконної міграції. У ході розслідування кримінальних справ слідчим відділом розкрито 46 злочинів, розшукано 16 обвинувачених, до судових органів направлено 73 кримінальні справи стосовно 92 осіб, вилучено грошей, цінностей та інших товарів на суму понад 20 млн. грн.
Від імені обласної ради, депутатського корпусу усіх рівнів місцевих рад працівників СБУ привітав заступник голови облради Андрій Сербайло.
– Так склалося, що про трудівників Служби безпеки пишуть мало, а їх діяльність афішувати не прийнято. В умовах Закарпаття на ваших плечах подвійних тягар. Адже наш край – західні ворота в Європу і відповідно – ворота в Україну і СНД. А це – вимагає особливої пильності, високого професіоналізму, накладає на кожного з вас серйозні, подеколи екстремальні навантаження, – відзначив Андрій Сербайло. – Бажаю вам, насамперед, міцного здоров’я, наснаги, особистого щастя, родинного благополуччя. Хай доля завжди буде прихильною і доброю до вас.
Заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик констатував:
– Саме на працівників вашої Служби покладено надзвичайно відповідальні завдання щодо захисту державного суверенітету України, конституційного ладу, територіальної цілісності, економічного науково-технічного та оборонного потенціалу країни. Безпека має багато складових, і в першу чергу – це безпека громадян.
З нагоди професійного свята ряд працівників та ветеранів Служби безпеки України була нагороджені грамотами обласної ради та обласної адміністрації.

Прес-служба Закрапатської облради