Податківці за 5 днів надали платникам податків 580 тисяч консультацій

580 тисяч усних консультацій щодо декларування доходів фізичних осіб надали платникам фахівці Державної податкової служби протягом 16-21 березня. Протягом зазначених п’яти днів органи ДПС працювали в надзвичайному режимі – з 7:30 до 21:00 без перерв і вихідних.
Це дало змогу ДПС України вчасно закінчити прийом податкових декларацій з податку на доходи фізичних осіб за січень – лютий, запроваджених наказом ДПА України від 31.01.11 N58 “Про затвердження форми Податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб”.

Про це повідомили в прес-службі ДПА з посиланням на слова заступника голови ДПС Олександра Клименка.

Уникнути масового незадоволення підприємців, сказав він, допомогло своєчасне реагування на труднощі, що виникли при прийманні декларацій. “Я особисто перевіряв роботу податкових інспекцій у Києві в цей час. Ми оперативно відреагували на черги, подовжили графік роботи, працювали у вихідні”, – підкреслив заступник голови ДПС.

Він також повідомив, що під час подання звітності податківці провели опитування платників щодо якості їх обслуговування в органах ДПС. За словами О.Клименка, декларанти в цілому позитивно оцінили якість роботи податкових інспекцій. “Відповідно до результатів нашого опитування, 59% декларантів витратили на подання звітності десять хвилин. Крім того, 79% опитаних визнали консультації податківців вичерпними”, – розповів заступник голови податкової служби України.

“Ми просимо не зволікати до останнього дня з поданням декларацій, щоб не було незручностей. Адже виконувати норми законодавства зобов’язані і податківці, і платники податків”, – зазначив заступник голови ДПС України О. Клименко.

Державна податкова адміністрація України нагадує, що відповідно до підпункту 49.18.1 статті 49 розділу ІІ Податкового кодексу України Податкова декларація з податку на доходи фізичних осіб подається протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

Укрінформ