У Чумацькому Шляху нарахували мільярди аналогів Землі

У Чумацькому Шляху може міститися близько двох мільярдів планет – така оцінка була зроблена астрономами за підсумками аналізу даних, зібраних телескопом “Кеплер”.
Вчені аналізували інформацію, опубліковану командою, яка займається роботою “Кеплера”, у лютому 2011 року.

Телескоп шукає позасонячні планети, стежачи за яскравістю зірок – коли планета проходить по диску світила, вона на короткий проміжок часу блокує частину його випромінювання. Аналізуючи таке блимання, астрономи визначають не лише сам факт існування планети, а також її розмір і період обігу.

Разом з новими даними, зібраними “Кеплером”, загальна кількість відомих вченим екзопланет (планет за межами Сонячної системи) зросла до 1235 штук, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Роскосмос.

До схожих на Землю спеціалісти прираховували планети, діаметр яких знаходиться в межах від 0,8 до 3 діаметрів Землі, а зоною населеності називають ділянку навколо світила, знаходячись всередині якої, планета може мати рідку воду.

Автори нової роботи вважають, що за три роки роботи “Кеплер” зможе достовірно виявити близько 12 землеподібних світів. А усього навколо зірок у Чумацькому Шляху приблизно обертається близько 50 мільярдів планет.

Укрінформ