У Верховній Раді зареєстрований законопроект про денонсацію “Харківських угод”

У четвер, 24 березня, народний депутат від НУ-НС Андрій парубій зареєстрував у парламенті законопроект про денонсацію “Харківських угод”, які були підписані між Україною та Росією 27 квітня 2010 року.
Парубій переконаний, що угоду підписали та ратифікували “всупереч Конституції, національним інтересам України та реальній волі її народу”.

”Ратифікація “Харківських угод” — одна з найбільш ганебних сторінок в історії України. Дозвіл на фактично безстрокове перебування військ Російської Федерації на території України є окупацією української території. Ратифікація “Харківських угод” продемонструвала, що політика команди Януковича цілковито підпорядкована інтересам політичного керівництва з Кремля. Це політика торгівлі українською територією, торгівлі національними інтересами, торгівлі нашим майбутнім”, — заявив нардеп і наголосив, що ці угоди потрібно денонсувати.

Народний депутат також вважає, що 27 квітня — у річницю підписання міждержавної угоди — українці повинні продемонструвати протест антинародній та антиконституційній політиці нинішнього Президента та уряду.

УНІАН