Ужгород: Освітній центр “Pannonia” відновлює тренінги якісного спілкування “Шоколадні цукерки”

Спілкування, як і шоколад, – іноді гірчить, але несе в собі правду життя. Інколи лікує своїм солодом і заряджає позитивом. Буває недоречним – коли чекаєш «головної страви». Буває гарячим – драйвовим. А буває й світлим, ніжним, лагідним та рідним.

– Відчуття того на скільки я успішний і щасливий сьогодні напряму залежить від нашого вміння спілкуватись. Ми вже давно живемо в такому світі, де взаєморозумінню відводиться чи не найвизначніша роль, де вміння слухати і чути – це основа всіх інших людських здібностей. Але в першу чергу потрібно навчитись слухати і чути себе, свої думки, мрії, емоції» – зауважує тренер, базовий психотерапевтичний консультант Евеліна Сіра.

Навчіться підбирати слова, думки так само як ми підбираємо одяг зранку – і швидкий ефект від якісного діалогу не заставить себе довго чекати. Саме цим принципом ми керувались, коли розробляли програму для тренінгу якісного спілкування «Шоколадні цукерки».

– В чому унікальність вашого тренінгу, пані Евеліно, адже на сьогодні існує чимало способів працювати над темою «Спілкування»?

– Так звісно, альтернатив на сьогодні існує багато. Якість свого спілкування можна піднімати різними способами: починаючи з відео-лекцій про правила ефективного спілкування та закінчуючи книгами відомих психологів, психотерапевтів, філософів. Але ніщо не замінить досвіду від людського спілкування, а особливо від досвіду який можна отримати на тренінгах. Тренінг – це ще один спосіб прислухатись до себе та до інших, повчитись мудрості один в одного, обмінятись рецептами ефективного спілкування досягаючи нових ресурсів тим паче що вікових обмежень в такому тренінгу не існує.

– Яка тривалість такої неформальної освіти?

– Загальна тривалість «Шоколадних цукерок» складає 5 модулів-зустрічей по 4 години кожна. Модулі рознесені в часі для того щоб кожен учасник зумів засвоїти нові знання та мав достатньо часу відчути чи є користь від такого виду навчання. Але разом з тим концепція тренінгу побудована так, що можна бути учасником як всіх п’яти модулів так і обирати один чи декілька модулів за тематиками, що цікавлять.

– Які ще заходи освітній центр «Pannonia» планує цієї весни?

– Фактично «Шоколадними цукерками» ми відкриваємо ряд заходів присвячених сучасній макро-культурі Закарпаття, де спробуємо разом з учасниками дати відповідь на ряд запитань, що стосуються психологічної освіти, розвитку, культури наших краян. До цих заходів ввійшли: тренінг розв’язання конфліктних ситуацій «Конфлікт – партнер розвитку», дводенна щорічна міжнародна науково-практична конференція «Людина як інвестиційний проект сьогодення. Медіапростір сучасності», на якій теж чимало ворк-шопів буде присвячено темі якісного діалогу.

Ужгородський прес-клуб