Ужгород захистять від паводку

Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов домовився з представниками Управління водного господарства області про захист міста від “великої води”.“Зустріч мала на меті продовжити роботу, котру я вже провадив під час минулої каденції, а саме – захист міста від паводків. Я розумію, що сьогодні в Ужгороді є “больові точки”, які, в разі сильного підняття Ужа, завдадуть клопоту місту і його мешканцям. І ми працюємо, аби цього не сталося”, – зазначив мер. Йдеться про Радванку, передовсім район вулиці Прикордонної, де компактно проживають роми – це проблема, яку треба вирішувати. І, звісно, в центрі міста – на Набережній Незалежності при катастрофічному паводку можливий перелив води через берег річки на площу Народну.
 
“На щастя, Бог нас береже, але усе ж треба захиститися. І ми подали заявку, домовившись з керівником обласного Управління з меліорації та водного господарства Володимиром Чіпаком – буде розроблятися проект у рамках державної програми захисту річки Тиси та її приток. Власне, мова про включення до цієї програми й захисту Ужгорода від паводків. Вирішуватиметься питання про укріплення дамби в районі Радванки і встановлення захисного парапету на набережній Незалежності. Як саме це буде – розроблятимуть проектанти, протягом 2011 року це буде зроблено”, – розповідає Віктор Погорєлов.
 
Також очищуватиметься й русло. Буде проведений тендер і за проектом, який розроблять, прибиратимуться острови, які утворюються в Ужі з наносів, – повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net  у прес-службі міськради. Також Віктор Погорєлов зазначив, що опорну стінку над Ужем (наб. Незалежності), котра осипається, звісно, ремонтуватимуть й укріплюватимуть.

“Поки що це було недоцільно через погоду – в морози, під час дощів такі роботи не виконуються. Звичайно, цій проблемі є увага й ремонт робитиметься – коштом міста”, – цитує Віктора Погорєлова його прес-секретар Алла Хаятова.
 
zakarpatpost.net