Закарпаття: Ілля Токар вирішував проблеми мешканців Мукачівщини

У вівторок, 22 березня, голова Мукачівської райдержадміністрації, депутат обласної ради Ілля Токар провів прийом громадян. Здебільшого люди просили про виділення матеріальної допомоги для покращення житлово-побутових умов. Були й такі, що скаржилися на низький рівень пенсійного забезпечення та неможливість прожити на ці кошти. У зв’язку з цим громадяни клопотали перед головою райдержадміністрації про виділення грошової допомоги.
Керівник району доручив зібрати всі необхідні документи від заявників та передати їх на розгляд районної ради. Як зазначив Ілля Токар нині районна влада має можливість допомогти жителям району за рахунок Програми адресної допомоги малозабезпеченим та соціально-незахищеним верствам населення на 2011 рік. За рішенням сесії їм буде виділена грошова допомога.

Варто відзначити, що третина скаржників законодавчо не обізнана зі своїми правами та обов’язками, стосовно тих питань, з якими вони зверталися на прийомі до голови райдержадміністрації. Здебільшого вирішення проблеми залежало або не від районної влади, або ж стосувалося сфери компетенції правоохоронних органів чи судових інстанцій. Таким громадянам головою райдержадміністрації надані відповідні роз’яснення та консультації.

За підсумками прийому Ілля Токар дав доручення відповідним структурним підрозділам оперативно і повною мірою сприяти у вирішенні цих звернень. Також відповідно до резолюцій голови райдержадміністрації буде вжито дієвих заходів щодо задоволення прохань заявників та в терміни, передбачені законодавством. Але всі порушені під час прийому питання залишаться на особистому контролі голови райдержадміністрації.

Прес-служба облради